Senaste artikel
Home » Nyheter » Samfundets Israelsresa

Samfundets Israelsresa

Samfundet Sverige – Israels resa till Israel den 6 – 13 november 2016

I år är det 130 år sedan Israels nationalfader David Ben Gurion föddes.

Under vår resa kommer vi uppmärksamma det genom att se hur hans vision om att odla den torra Negevöknen för att göra den beboelig blir verklighet. På kibbutz Sdeh Boker bodde David Ben Gurion från 1953 fram till sin död 1973. Under dagarna i Negev skall vi också besöka något av Keren Kajemets projekt som får öknen att blomstra.

Förhoppningsvis blir det staden Zuqim vid gränsen till Jordanien. Under resan planerar vi också ett besök på ett äldreboende eller en barnby som stöds av Förenade Israelinsamlingen i Sverige.


Program:

Söndag den 6 november: Vi kommer till Ben Gurion flygplatsen på förmiddagen och beger oss till Jerusalem. På vägen dit besöker den vackra byn Ein Kerem och kulturbyn Abu Gosh. Efter incheckning på Hotel Eyal som ligger centralt alldeles nära Zion Square, gör vi en kort stadsrundtur i Jerusalem med buss. Middag på hotellet.

Måndag den 7 november: Heldags sightseeing i Jerusalem inklusive Gamla Stan med Davidsson Center och The burnt House. Övernattning och middag på hotel Eyal.

Tisdag den 8 november: Ledig dag för egna aktiviteter. Ingen guide eller buss denna dag. Från hotellet är det gångavstånd till Gamla staden, Mahane Yehuda marknaden, Svenska Teologiska Institutet, American Colony Hotel, Ticho House och flera andra sevärda platser. Reseledarna hjälper till om någon önskar besöka DVIs tandklinik eller har andra önskemål. Övernattning och middag på hotel Eyal

Onsdag den 9 november: Efter frukost reser vi söderut genom Judaöken mot Negevöknen till Mitzpe Ramon. På vägen kommer vi till Döda havet där det blir tillfälle till bad. Väl framme i Mitzpe Ramon kan vi beundra den stora Ramon kratern som är 500 m djup, 40 km lång och som mest 10 km bred. Övernattningen och middag på hotell Mitzpe Ramon.

Torsdag den 10 november: Vi ser oss omkring i Negevöknens nationalparker, historiska platser och vackra naturreservat. Vi besöker ett beduinläger där vi får hafla och te. Övernattning och middag på hotel Mitzpe Ramon.

Fredag den 11 november: Vi reser mot Tel Aviv efter frukost. På vägen besöker vi först Sderot nära gränsen till Gaza. Så åker vi vidare mot den vackra kustremsan till hamnstäderna Ashkelon och Ashdod som båda har en mycket gammal historia. I kulturmetropolen Ashdod ser vi också det berömda konserthuset på Ashdod Performing Art Centre. Övernattning och middag på hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Lördag den 12 november: I ett sabbats lugnt Tel Aviv rör vi oss lätt med buss när vi ser oss omkring i Tel Avivs olika stadsdelar och det närliggande Jaffa. När sabbaten är slut får vi uppleva hur stadens gator och torg fylls av liv och ger skäl till namnet ”staden som aldrig sover”. Övernattning och middag på hotell Metropolitan.

Söndag den 13 november: Till Ben Gurion flygplatsen för hemresa. Eftersom vi bor nära stranden hinner man med en vacker morgonpromenad längs stranden innan bussen går.

Pris: 15 250 kr per person i delat rum. Enkelrumstillägg 4 200 kr

Upplysningar och anmälan till Lars – Åke Hallin:

Tel. 08-7126139

E-mail: hallinlarsake@gmail.com

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*