Senaste artikel
Home » Nyheter » Samfundets Chanukkafest

Samfundets Chanukkafest

Samfundets Chanukka fest ägde rum i Judiska församlingens möteslokal den 11 december.

Ulf Öfverberg ordförande för Samfundet Sverige-Israel öppnade festen.  Efteråt var det dags för ljuständning och sen talade Israels ambassadör Isaac Bachman.  Ambassadören påminde oss om att staten Israel är ett mirakel och att han var tacksam att få tillbringa denna kväll bland vänner.   Bachman la till att trots negativ behandling i media söker sig ändå svenska företag s.s. Volvo till Israel för att utveckla sina produkter och att det finns mycket gott samarbete på många plan mellan länderna.  Speciellt tack riktade ambassadören till Samfundet och ordföranden, Ulf Öfverberg, för sitt ställningstagande och mycket goda arbete för fred i Mellanöstern.

Ordföranden fick sedan ordet och såklart pratade om utrikesministern Margot Wallström och hennes fientliga inställning mot den israeliska staten, hennes många och allvarliga uttalanden, misstag och klavertramp och avsluttade med att begära hennes avgång.

Ordförandens tal möttes av rungande applåder.

Torgny Segerstedtspriset för 2015 tilldelades journalisten Negar Josephi för hennes engagemang under det gångna året.  Det som blev avgörande för valet av henne var hennes text i expressen om Antirasismens blinda fläck

image

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*