Senaste artikel
Home » Nyheter » När antisemitism blir en av årets bilder.

När antisemitism blir en av årets bilder.

Tidningen The Guardian väljer årets bilder för 2018. Bland dem finns denna bild som romantiserar antisemitisk palestinsk terrorism. 
 
På bilden syns Palestiniern Aed Abu Amro, 21, hålla den palestinska flaggan i ena handen och en stenslinga i den andra. Han har deltagit i de våldsamma upploppen vid gränsstängslet mellan Gaza och södra Israel varje vecka i flera månader och blev skadad av Israelisk krypskytt i november.
 
Bilden har jämförts med det berömda måleriet Liberty Leading the People av Eugene Delacroix’s från 1830.
 
Om Delacroix måleri också är en hyllning till rasistisk terrorism vet jag inte?
 
Men att språket till bilden innefattar meningar som ”Demonstranterna kämpar mot åratal av blockad” och ”I mina ögon, mannen som viftar med den palestinska flaggan visar att de ännu har en känsla av frihet” visar klart och tydligt på antisemitism hos fotografen. Nån som har varit på plats och förstår arabiska kan inte gå miste om att ”The Great Return March” är orkestrerad av terrororganisationen Hamas och er en del av deras strävan efter Israels förgörelse.
 
En annan bild som The Guardian har utsett som en av årets bilder är från en neo-Nazi händelse och är av ett brinnande hakkors.                                                                                                                            Jag kan göra det enkelt för The Guardian och visa dem en bra och relevant kombination av båda dessa bilder…och en som är högst aktuell att media börjar ge uppmärksamhet:

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*