Senaste artikel
Home » Nyheter » Layla Khaled på Sverigebesök.

Layla Khaled på Sverigebesök.

Det är med stor häpnad jag läser om PFLP terroristens Leyla Khaleds besök hos Kommunistiska Partiet i Göteborg och hos Palestinska Folkets Förening i Uppsala som äger rum nästa vecka. Ultra naiva och historielösa kommentarer från partiet och organisatörer lämnar dålig smak i munnen och gör mig orolig för hur extrema värderingar egentligen partiet står för? Det är på gränsen till avgudadyrkan och man försöker så gott som möjligt att bortförklara och rentvå vem hon är, vad hon gjort och vad hon står för.

Representanterna kan välja om de är helt okunniga eller rent av moraliskt degredarede. Valet står mellan de två alternativen. De är det ena eller det andra. När det kommer till en så extrem person som Leyla Khaled finns inte längre något neutralt läge.

Det blir inte första gången Leyla Khaled bjuds in till Sverige som talare. Hon var här i 2011 och höll några föredrag. Faktiskt ganska många. Skattefinansierat. Såklart. 2004 stoppades hon.

Men vem är detta då och vad har ändrats hos kvinnan som Kommunisterna kallar för ”Legendarisk befrielsekämpe” och som har bara hållit på med pyttesmå ”ett par uppmärksammade flygkapningar åren 1969-1971.” som enligt den godtrogne Patrik Paulov, internationell sekreterare i Kommunistiska Partiet, ”gjordes inte för att skada passagerarna eller sätta skräck i flygresenärer”.

Nej. Att bli passagerare i ett kapad flygplan orsakar att man brister ut i ren eufori och sjunger Internationalen tillsammans. Hållande varandra i händerna såklart… Leyla har själv berättad att det blev panik ombord och att passagerare kissade på sig av skräck.

Ingenting har ändrats. Alltså hos Leyla Khaled. Hon håller fast vid att våld är huvudvägen att gå till befrielsen av Palestina och ångrar ingenting. Målet är en stat, hon är helt emot tvåstatslösningen, i hela Palestina, också det landområde som tillhör Israel – tvärtemot den svenska hållningen – och där har hon stöd ifrån både Hamas och BDS-rörelsen som hon också ser som legitima aktörer och samarbetare i kampen mot Israel, samt flera andra terroristorganisationer som hennes egen PFLP (Folkfronten för Palestinas befrielse) har nalkats de senaste åren. Hennes smeknamn ”Dödens Ängel” är välpassande som en av de styrande i både PFLP och PNC (Palestinska nationalrådet) är hon medansvarig för flera terroristattacker som har krävt livet av några dussin människor. Vintern 2003-04 dog en 20 år gammal svensk israelisk man i självmordsbombning utförd av PFLP i Tel Aviv och troligen den mest vidriga ägde rum den 11 mars 2011 när PFLP terrorister tog sig in hos Fogel familjen på Västbanken och knivmördade de alla när de sov. Mamma, pappa och tre barn i åldrarna 11 år, 4 år och den yngsta Hadas endast 3 månader.

Leyla Khaled ångrar ingenting.

Ändringen har ägt rum här i Sverige. Helt plötsligt är det legitimt och fullt acceptabelt att dömda terrorister som fortfarande håller samma värderingar och ångrar inget är bra alternativ till talare på svensk mark. Och detta är människan som det Kommunistiska partiet i Göteborg vill ”naturligtvis arrangera ett möte med henne som huvudtalare” och anser vara lämplig person för att ”informera om läget i Palestina och Mellanöstern i stort och för att stärka Palestinasolidariteten”. Ty Leyla är en Marxist som jämförs med Castro och Che (hennes stora idol) och hon påstår att statsskicket i länder som Cuba och Venezuela är de föredömliga och vad andra länder skall se upp till. Men det är kanske så Kommunistiska partiet tycker också att världen skall styras? Tyvärr tycker jag inte att det är konstigt. Ett parti som påstår att ”Motstånd mot ockupation är inte terrorism” och sen informerar att den riktiga terrorismen kommer från Israel : ”Och idag utsätts palestinierna inte bara för israelisk terror”, har försakat alla normala värderingar och passar som hand i en handske med våldsglorifierande förhärdad terrorist.

Ett visum till Sverige kan bara utfärdas av UD eller svenska konsulat i Jerusalem. Det finns dock paragraf som tillåter EU land att utföra visum om det finns speciellt intresses för landet och det är katastrof om Sverige verkligen har ”speciellt intresse” att, igen som 2011, använda oss av undantagstillstånd som strider emot EU för att ge dömda terrorister visum till Sverige.

Ty om du kapar ett passagerarflygplan är du inte ”legandarisk” utan ökänd och du är inte en ”befrielsekämpe” utan terrorist.

Och det är Leyla Khaled.

En ökänd terrorist.

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*