Senaste artikel
Home » Nyheter » Fredsduvan Abbas.

Fredsduvan Abbas.

Vem är mannen som enligt Sveriges utrikesminister Margot Wallström ”alltid varit tydlig i sitt avståndstagande från våld” och som styr Sveriges premiärministers Stefans Löfven ”Kära systerparti”, Fateh, i Judéen och Samarien.

Den 30 oktober 2014 erkände den svenska regeringen Palestina som stat.  Det motiverade man med att bland annat, som Margot Wallström sa då ”Vi vill ge stöd till krafter som är konstruktiva och inte tar till våldshandlingar”.  Man hoppades på att erkännandet skulle främja ”demokratiska krafter” regeringen var väldigt tydlig med att den hade inget samröre med terroristorganisationen Hamas och för att tydliggöra att man hade valt fredens väg hävdade Wallström att ”Vi väljer inte ena partens sida. Vi väljer att stå på fredsprocessens sida”

Utrikesministerns ord och ageranden säger annat.  Det är väldigt tydligt när hon sitter efter terrordåden i Paris i november 2015 och lyckas koppla islamistisk terror i Europa med Israel.  Ett uttalande som resulterade i att Sveriges ambassadör i Israel kallades upp av Israels utrikesdepartement.

Ännu tydligare har det blivit nu nyligen när Wallström har pratat om Israel och utomrättsliga avrättningar i samma veva….sen hävdat att hon inte menade att Israel höll på med utomrättsliga avrättningar till att sen kräva en utredning av om Israel har gjort sig skyldigt till utomrättsliga avrättningar.

Denna fars kunde vara rolig om det inte handlade om dubbelmoral, dubbla måttstockar och skeva moraliska värderingar som inte bara skadar relationen mellan länderna utan bidrar starkt till att antisemitismen, som har varit på uppgång den senaste tiden, i Europa breder ut sig och blir accepterad som det normala.

Margot Wallström har faktiskt med sitt speciella sätt av att välja ”inte ena partens sida” utan ”att stå på fredsprocessens sida” lyckats med att göra sig till ”persona non gratia” i Israel.

Men hon är mer än välkommen hos Palestiniernas president Mahmoud Abbas.

Som enligt henne har ”alltid varit tydlig i sitt avståndstagande från våld”.

Så vad har Abbas gjort för att bidra till fred mellan Palestina och Israel?

En snabb genomgång av personen som tog över styret efter Arafats död.

Abbas är född 1935 i Safed i Israel.  Hans föräldrar flydde till Syrien under Självständighetskriget 1948-1949 där Abbas senare utexaminerades från Damaskus Universitet efter att ha studerat juridik.  Senare studerade han vid Patrice Lumumba University i Moskva där han skrev sin doktorsavhandling: ”Den andra sidan: Den hemliga kopplingen mellan nazism och sionism” där han hävdade att Förintelsen var en ”fantastisk lögn”.

På 60-talet blev han medlem av Yasser Arafats Fateh, PLO:s politiska gren, och blev 1977 en av de första Fateh medlemmarna som kallade efter fredsförhandlingar med Israel.

1972 hävdade Abu Daoud, som planerade gisslantagandet av 11 israeliska atleter under olympiska spelen i München det året, att det hade varit finansierat av Abbas, men utan att Abbas var medveten om vad pengarna skulle användas till.

Abu Daoud var ledaren för Svarta September, en terroristorganisation med anknytning till Fateh, så oavsett var han ingen man som skulle använda pengarna Abbas gav honom till något gott.

När Abu Daoud dog 2010 sa Abbas om honom: ”Han är saknad. Han var en ledargestalt inom Fateh och gav sitt liv för motståndet och ärligt liv så som fysiskt offer för sitt folks rättmätiga sak”

2003 blev Abbas Palestinska Myndighetens premiärminister och 2005 blev han röstad till president…ett fyraårigt mandat som nu är inne på sitt 11 år…

1995 var Abbas med och skrev under Oslo fredsprocessen och han var den ända inom Fateh som Israel och USA kunde tänka sig att förhandla med åren som följde.

Men vad har Abbas bidragit med till att få till fred med Israel?

Svaret är kort och enkelt: ingenting.

Tvärtemot har han motverkat den så gott han kan och han här mästrat sin företrädares konst: att tala med två tungor.

Abbas är ökänd för att säga en sak på engelska till västvärlden och engelskspråkig media för att sen vända sig om och säga något helt annat på arabiska till sitt eget folk.

Abbas har hyllat och döpt skolor, torg, gator och idrottsturneringar efter terrorister och på det sättet bidragit till en stark glorifiering och dödskultur bland palestinska ungdomar.  Till den milda grad att många barn och tonåringar har det som sitt främsta mål i livet att dö i jihad för Palestina som martyr.

Dagligen matas palestinska barn med antisemitisk propaganda, historieförfalskningar och islamistisk ideologi genom skolmaterial, barnprogram såväl på TV som i Radio, ”nyheter” i palestinska tidningar osv osv.

Abbas har använt internationellt bistånd till att betala löner till terrorister som sitter i israeliska fängelser och för att göra sig själv och sin familj rik.  Ca 2 miljarder av internationellt bistånd är ”försvunna”.

Abbas och Fateh har stöttat palestinskt våld emot israeler och de senaste månaderna har han om och om igen uppviglat till våld i Israel.

”Vi välkomnar varje droppe av blod som spills på Jerusalems gator.  Det är rent blod, blod på väg till Allah.  Med Allahs hjälp kommer varje martyr till himlen och varje skadad kommer att få sin lön”.  Det var Abbas uppmaning till palestinierna efter att han hade piskat upp stämningen med att hävda att Israel planerade Al Aqsa moskéns förstörelse.

Sen dess har vi fått se över 30 israeler dödade och över 300 skadade i inget annat än vad man kan kalla för en ”tonårsintifada” där terroristerna är ofta barn, allt ner i yngre tonåren frampiskade av Abbas retorik och våldsglorifiering.

Abbas har själv sagt att han kommer aldrig att tolerera att en enda jude får bo på palestinskt land och enligt en fatwa från 1996 är det straffbart med döden för en palestinier att sälja land till judar.  Ett straff som dock inte har drabbat någon palestinier under Abbas tid som president.

Ty enligt Abbas islamistiska ideologi är ALLT Israels land ockuperat och väntar på frigörelse av martyrernas händer.  På Abbas kontor i Ramallah kan man se kartor och bilder av Palestina där Israel inte längre finns.

Enligt det islamistiska synsätt som Abbas delar är Israel ett ”Waqf”.  Det vill säga att land som blivit erövrad av Islam skall tillhöra muslimer tills domedagen.  Att Israel då inte bara har återerövrats av hedningar (icke-muslimer) utan av de värsta av de värsta, apor och svin.  Judarna.  Är en förolämpning utan dess like hos islamister och ett stort hinder för deras ”tusenåriga rike”

Enligt Abbas och hans tolkning av islam kan ingen fred komma tills Israel har blivit utrotad av kartan.

Och det är kanske den freden Margot Wallström hänvisade till när hon sa att den svenska regeringen valde ”att stå på fredsprocessens sida”

Med sitt ensidiga villkorslösa stöd för Abbas ser det ut så.

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*