Senaste artikel
Home » Nyheter » Förenta Nationerna har blivit världens största supporter av terrorism.

Förenta Nationerna har blivit världens största supporter av terrorism.

Ikväll blev Förenta Nationerna officiellt världens största supporter av islamisk palestinsk terrorism riktad mot Israel när den misslyckades få 2/3 dels majoritet för en US resolution som fördömde Hamas terroristorganisationen som styr Gaza.
 
Med 85 länder som röstade för resolutionen, 57 som röstade emot och 33 som avstod ifrån att rösta, då räckte det inte till att få 2/3 dels majoritet hos Generalförsamlingen.
 
Nikki Haley, det US sändebud till FN, som la fram resolutionen frågade de närvarande om deras hat på Israel var tillräckligt starkt för att få dem till att låta bli att fördöma terrorism. Hon sa också att ikväll skulle FN få möjlighet att anta 1 resolution till att väga upp emot de 500 som FN antagit emot Israel och visa att världens största organisation inte stöttade terrorism bara på den grunden att den riktades mot den judiska staten.
Det misslyckades FN med.
Strax innan US la fram resolutionen la Bolivia fram en annan resolution som krävde att 2/3 delar av Generalförsamlingens röster krävdes för att anta resolutionen som fördömde Hamas och på det sättet kapades röstningen.
Särskilt vidrigt var att bevittna fegheten hos länder som Island, Norge, Nya Zeeland och Schweiz som alla avstod från att rösta på resolutionen som Bolivia la fram, och som antogs med 75 för, 72 emot och 26 som avstod, och som sen röstade alla för resolutionen emot Hamas. Feghet och dubbelmoral.
Danny Danon, Israels sändebud till FN, sa att delegationerna som var närvarande vid röstningen skulle skämmas för att ha misslyckas fördöma en terroristorganisation.

Omedelbart efter omröstningen la Irland fram ännu en anti-Israel resolution som antogs med stor majoritet. Den 16:e resolutionen emot Israel som UN antagit sen början av november.

Om FN inte kan fördöma en terroristorganisation vars enda mål är utrotandet av Israel och som i 30 år har mördat män, kvinnor och barn hänsynslöst i sin strävan för sitt mål…vad är den då god för?

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*