Senaste artikel
Home » Nyheter » Dagens Nyheter sprider antisemitism.

Dagens Nyheter sprider antisemitism.

Svenska politiker, politiska partier, bloggare, vloggare, debattörer och andra anklagas ofta och kritiseras för antisemitism eller för spridning av antisemitiska myter. Och bra det. Om det verkligen är fallet är det värt att exponeras och motarbetas.

Kanske dags att börja fördöma Dagens Nyheter som i åratal har envisats med att publicera Bards antisemitiska konspirationsteoretiska bilder?

Här från dagens tidning.

Bilden visar Netanyahu, Israels premiärminister sitta bredvid USA:s nyvalda president Donald Trump i en vagn buren av rasister, israeliska armén, en ortodox jude och terrorist och spelar på myterna om Israels världsherravälde so kallad ”New World Order” och byggs på bland annat den sovjetiska antisemitiska konspirationsteorin från Zions Vises Protokoll om judars begär efter att styra hela världen.

Bard har fått publicera flera såna antisemitiska bilder i precis DN trots reaktioner från olika håll.

Dagens Nyheter sållar sig till skaran av antisemitiska publikationer med bilder som denna och det kräver att politiker och samhällsdebattörer tar ett kraftigt avstånd från Bard och både en ursäkt och omvändning från DN om de skall fortsätta att kallas för ”oberoende media”.

(Tack Uri Nilson Medrado för bilder.)

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*