Senaste artikel
Home » Nyheter » Äntligen kallar Amerikanska Utrikesdepartementet Palestinska Myndigheten ”Antisemitisk”.

Äntligen kallar Amerikanska Utrikesdepartementet Palestinska Myndigheten ”Antisemitisk”.

Löst översatt från United With Israel.

För första gången har Amerikanska Utrikesdepartementet anklagat Palestinska Myndigheten för att främja antisemitism, ett tecken som judiska grupper hoppas kommer leda till förändringar i USA:s politik.

Enligt nysläppt årlig rapport från utrikesdepartementet om internationell religiös frihet har officiell PM media ”innehållit religiöst intolerant material” och vittnar i palestinska TV program som callad judar ”onda” eller ”förnekad historisk judisk närvaro i Jerusalem.”

Regeringen under president Obama har också övergett sina ståndpunkter att PM arbetar för att ”kontrollera eller utrota” antisemitiska yttringar i diverse palestinsk media.

I flera år har israeliska ledare anklagad PM, och dess ledare, Mahmoud Abbas, för att uppvigla till våld och judehat.  Mitt under ökande terroristattacker på Israeler kallade Abbas efter att Jerusalems gator skulle rensas av judar.

2015 antog Representanthuset en resolution som fördömde Palestinska Myndigheten för ”uppvigling till antisemitism och anti-israelisk retorik i sina officiella uttalanden, media och läroböcker”.

Som fortsättning hoppas nu judiska grupper på att US kommer att villkora biståndet till PM med att kräva att all antisemitism upphör i deras mediekanaler.

Läs mer på https://unitedwithisrael.org/state-department-finally-calls-mahmoud-abbas-palestinian-authority-anti-semitic/

About Viktor Hardarson

Digital dialogperson för Samfundet Sverige-Israel i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*